Zemplínske lekárnické dni navštívilo v Humennom vyše 200 odborníkov

26.09.2011 Humenné

Humenné 25. septembra (TASR) - V meste Humenné sa v týchto dňoch uskutočnil 9. ročník Zemplínskych lekárnických dní. Na stretnutie lekárnikov, zástupcov štátnych a profesijných organizácií z domova i zo zahraničia prišlo na východ Slovenska približne 200 ľudí.
Humenské podujatie je súčasťou vzdelávacích aktivít, ktoré organizuje Slovenská lekárnická komora (SLK) priebežne počas celého roka. \"Zemplínske lekárnické dni (23. až 24. septembra) sú tak ako minulý rok zároveň aj Memoriálom Doc. RNDr. Jozefa Seginka, PhD., významného rodáka zemplínskeho regiónu, bývalého dekana Farmaceutickej fakulty UK Bratislava, ktorý osobne otváral 1. ročník Zemplínskych lekárnických dní v roku 2003 v Trebišove,\" informoval za organizačný tím podujatia jeho mediálny zástupca Jozef Bednár.
\"Obsahovo boli prednášky vyskladané tak, aby reflektovali dve základné oblasti záujmu – aktuálny legislatívny pohyb v lekárenstve a nové trendy vo farmakoterapii,\" povedal na margo ukončených Zemplínskych lekárnických dní prezident SLK Tibor Czuľba.
Medzi hlavné témy tohto podujatia patrili napríklad farmakológia nových liečiv, princípy registrácie generického lieku, nová legislatíva v liekovej politike a ďalšie. \"Počas dvoch dní sme sa pokúšali hľadať odpovede na otázky, či sa v budúcnosti zásadne zmení a viac personalizuje prístup k liečbe, nakoľko ovplyvní farmakoterapiu genomika, aké sú možnosti aplikácie moderných farmaceutických postupov v našich podmienkach. Odzneli aj vysoko hodnotené prednášky o autizme, možnostiach liečby hypertenzie a úlohe lekárnika v procese liečby pacienta,\" doplnil 1. viceprezident SLK Ondrej Sukeľ.
 

Vyberte región